Kerstconcert 18 december: ‘Het kind van Bethlehem’

Kerstconcert 18 december: ‘Het kind van Bethlehem’

Wie kent de cylcus niet, A Ceremony of Carols van Benjamin Britten? Op zondag 18 december zingen we een brede selectie hieruit in de Oranjekerk in Amsterdam o.l.v. onze vaste dirigent Tijmen van Tol. Onder de titel ‘Het kind van Bethlehem’ zochten we afwisselend repertoire dat mooi past bij deze geliefde klassieker.

Met o.a. muziek van levende componisten als de Schot James MacMillan en de Bulgaars-Britse Dobrinka Tabakova naast werk van 20e-eeuwers als de Nederlander Julius Röntgen en de Hongaar Zoltan Kodály en oude muziek van grootheden als Thomas Tallis en William Byrd.

Omdat ons concert samenvalt met het slotduel van het WK Voetbal, beginnen we al om 14.00 uur. Het concert duurt ongeveer een uur, zodat je voldoende tijd hebt om na afloop nog even na te praten en toch op tijd thuis te zijn voor de finale om 16.00 uur.

Dirigent Tijmen van Tol over het programma:

‘Er gaat een uitermate rijke muzikale, literaire, culturele, en religieuze traditie schuil achter het Kerstfeest. Dit concert is een dwarsdoorsnede van die eeuwenoude, levende traditie. God komt als baby naar de aarde, omringd door dieren en wordt ontvangen met het gezang van Maria, de engelen, de herders, de vogels, en van ons! We smeken het kindje ons te verlossen van ons lijden, de zonde, en de dood – dit gebeurt uiteindelijk ook met Pasen.

De kou die de pasgeborene voelt is een voorbode van de wrede kruisdood die hem te wachten staat. Maar we zingen slaapliedjes voor hem, zodat hij vooralsnog vredig kan rusten. De heldin in het verhaal is Maria, die het voorrecht heeft om van iedereen het dichtst bij Jezus’ menswording betrokken te zijn. Zonder haar was de redding van de mensheid niet mogelijk geweest. Daarom zingen we ook enkele liederen speciaal voor haar.

Kamerkoor Amphion in de Oranjekerk

GRAAG TOT ZIENS IN DE ORANJEKERK!

Het kind van Bethlehem’
Zondag 18 december 2022 14.00 uur
Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3, 1073 AE Amsterdam
Kaarten vanaf 13:30 uur aan de deur € 15,-
CJP, stadspas groen en kinderen € 12,- RESERVEREN: amphion@online.nl

beheerder

Reacties zijn gesloten.

Copyright © 2019 Kamerkoor Amphion