Amsterdam, 28-10-2021

In de coronaperiode raakte ons koor niet alleen aardig wat leden kwijt, maar ook dirigent Gottfried Stöhr. Hij legde afgelopen zomer zijn dirigeerstokje neer.

Gelukkig hadden we in de periode ervoor, toen we in kleine groepjes mochten repeteren, al ervaring opgedaan met een tweede dirigent, Tijmen van Tol. Terwijl Gottfried de mannen leidde in de gymzaal van de Boomsspijker, dirigeerde Tijmen de vrouwen in de bovenzaal.

Nu we weer mogen optreden besloten we ons vorig jaar afgelaste concert A quattro voci alsnog te gaan zingen, op 30 november in de Papegaaikerk te Amsterdam. En Tijmen bleek bereid de directie voor zijn rekening te nemen.

Tijmen van Tol werd geboren op 17-2-1993 in een muzikale familie in Amsterdam en groeide op met klassieke muziek. Vanaf zijn zevende zong hij mee met Bachs Mattheüs-Passion in het Amsterdams Jongenskoor.

Hij volgde orgel-, klarinet- en pianolessen en vanaf zijn 16e studeerde hij compositie aan het Conservatorium van Amsterdam, met als bijvak directie. In 2016 behaalde hij zijn master compositie.

Tijmen is actief als componist maar heeft het zingen ook weer opgepakt en leidt naast Kamerkoor Amphion ook zijn eigen ensemble in de Papegaaikerk.

Met ons programma A quattro voci maakt Tijmen van Tol zijn debuut als dirigent.